R.Karlsson Motorsport

2018-05-12, SM, Strängnäs

I lördags genomfördes årets andra deltävling av SM. Denna gång var det på Strängnäs Motorstadion som tävlingen skulle genomföras. I första omgången fick Rasmus en kanonstart och var i princip före alla men blir vänd i första kurvan och hamnar efter. Det blev en 13:e tid i omgången. Även i andra får Rasmus en kanonstart och lyckas denna gång komma först ut från första kurvan och höll så i mål vilket resulterade i en 3:e tid. I tredje omgången fick Rasmus en lite sämre start och problem med bromsarna vilket gav en sämre tid. Med dessa tider i bagaget så gick Rasmus till semifinal som sista bil vilket innebär att Rasmus fick starta i tredje led. I en tajt och jämn semifinal så lyckas Rasmus komma på en tredje plats som innebär att Rasmus fick tredje startled även i finalen. Väl i finalen så lyckas Rasmus komma på en femte plats. Rasmus är grymt nöjd med en finalplats i andra tävlingen med bilen.

Nästa tävlingen är inte förrän om en månad(16/6). Då är det premiär för Svealandscupen och denna gång är det i Karlstad som det ska tävlas.

 

2018-05-06, SM, Höljes

I lördags genomfördes årets premiär av SM i Värmländska Höljes. Rasmus körde väldigt jämt hela dagen men lyckades inte med starterna. Trots dåliga starter fick han följande resultat i kvalomgångarna, i omgången 1 blev det en 13:e tid, i omgång 2 blev det en 12:e tid och i omgång 3 blev det en 11:e tid. Detta innebar att Rasmus kom på en tionde plats efter kvalomgångarna och kom 5:a in i semifinal 2. Väl i semifinalen så slutar Rasmus på en 5:e plats och hamnar på en tionde plats i dagens tävling. Rasmus är nöjd med detta resultat i premiärtävlingen. Nu ska bilen få lite service och lite träningen på starter behöver göras för att sen vara redo till nästa tävling som är i Strängnäs på lördag den 12/5.

 

 

 

 

 

 

 

 

Se tidigare års kommentarer genom att <klicka här>

Kommentarer: